Vörösboros Juhsajt

 

Eredetileg arra találtuk ki, hogy helyettesítse télen a vörösboros kecskesajtunkat, de olyan jól sikerült, hogy megmaradt önálló sajtként. A sajtot elkészülte után enyhén préseljük, majd villányi vörösborban érleljük egy hétig ami a gyönyörű vöröses lila kérgét adja. A sajt tészta lágy és krémes, a kéregnél savanykás és keményebb, mindezt a juhtej édeskés ízével válik még összetettebbé.


Ajánljuk gyümölcsök, dió mellé.
Bortárs: Sauska Tokaj Sauvignon Blanc 2013

Hortobágyi gyógynövényes Gomolya

 erlelttehgyogy

Ennek a különleges ízvilágú sajtnak a növények nem fűszerként adják az aromát, hanem az érlelési folyamatot befolyásolják. A hétféle gyógynövény egyike sem fűszernövény. A Hortobágyon legelő tehenek teje így találkozik újfent a Hortobágyon is növő gyógyhatású növényekkel egy újfajta egységet alkotva. Belsejében a füvesasszonyok régi receptjei alapján immunerősítő hortobágyi gyógyfüvek keveréke található, melyek tovább emelik a sajt biológiai értékét. A sajtban minimum két hónap érlelési idő alatt jön létre az egyedi ízek kivételes harmóniája. Gyógynövények: orvosi zilíz, mezei zsurló, kamilla, bodzavirág, körömvirág, csalán, csipkebogyó
Bortárs: Gaál Tibor Pinot Noir 2013

Juhtúró

 juhturo

A tradicionális bryndza recJuhturo.PH1.kicsiept alapján készítjük a juh túrónkat minimum 1 hónapos érleléssel. Krémes, savanykás íz keveredik a juhtej édeskés ízével.
Hát persze hogy sztrapacska! De kitűnő pirított kenyéren, akár a tojásrántottába, vagy tölteléknek vörös húsokhoz.
Bortárs: ehhez sem kell feltétlenül inni.. 😉 de lehet!

 Fokhagymás - Kapros gomolya

 natkapor

A tradicionális magyar gKaprosFKH.PH4omolya receptúrát kicsit a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk. Adtunk hozzá egy kevés fokhagymát és kaprot, amely kitűnően egészíti ki a sajt friss savanykás ízét. Ezt a gomolyát már sólébe tesszük, amely kicsit keményebb textúrát ad neki.
Ajánljuk magában, reggeli sajtnak szendvicsekre, salátákhoz.
Bortárs: Figula Pinot Gris 2013

Vörösboros kecskesajt

 

Ezt a sajtunkat az olasz Ubriaco ihlette. A sajtot elkészülte után enyhén préseljük, majd villányi vörösborban érleljük egy hétig ami a gyönyörű vöröses lila kérgét adja. A sajt tészta lágy és krémes, a kéregnél savanykás és keményebb.


Ajánljuk gyümölcsök, dió mellé.
Bortárs: Sauska Tokaj Sauvignon Blanc 2013

Lilahagymás gomolya

 natlila

A tradicionális magyar gomolya receptúrát a modern elvárásokhoz igazítottuk, így született a mi gomolyánk, amely friss savanykás és lédús. Ehhez adtunk friss ropogós lilahagymát ami kitűnően passzol a tej friss ízéhez.

 

Ajánljuk magában, reggeli sajtnak szendvicsekre, salátákhoz.
Bortárs: Jásdi Pinot Gris 2015

Érlelt kecskesajt

 erleltnatkecske

Érlelt kecskesajtunk pasztörizált Kecsketejből készül és minimum 2 hónapig érleljük. Így íze egyszerre lágy, de már érződnek rajta az érleléstől a fű, karamell ízek amely párosul a kecskesajt jellegzetes fanyar utóízével.


Ajánljuk szalámival, sült báránnyal párosítva, vagy magában borral.
Bortárs: Rizling, Chianti, Vörös Zinfandel

 Bükkfán füstölt Parenyica

 parenyica

 

Az igazi tradicionális füstölt sajt! Őshonos sajt nálunk, Szlovákiában és Lengyelországban. Külső füstölt kérge aranybarna, magas vajtartalmától kissé olajos tapintású és fényes. Rostos, szálas szerkezetű, kissé rágós, de szájban könnyen elomló. Szaga és íze sonkára emlékeztető, enyhén füstölt, zamatos, telt és kellemesen sós. Csigába csavarjuk fel a ruganyos, aranysárga tésztát.

Zöldségekkel közvetlenül fogyasztható, a sajt-és hidegtálak dekoratív alkotója. Ajánljuk még hideg és meleg szendvicsekhez, hidegtálakhoz.

Nárcisz Birtok tipp: nagyon feldobja a pizzát, ha vékonyan a tetejére reszeljük, bacon már nem is kell!

Bortárs: 2002-es Weninger Spern Steiner Kékfrankos, a 2003-as Ráspi Válogatás, St. Andrea Tóbérc

 

Lágy kecskesajt

 

A francia chevre-hez hasonlóan, a mi friss kecskesajtunk krémes és lágy, visszaadja a kecsketej lágy friss ízét. Már érezhető rajta, de nem domináns a tipikus kecskesajton érezhető kissé fanyar, földes íz. Friss fűszerek- így bazsalikom- egyensúlyozzák harmonikus egésszé.


Ajánljuk pirított kenyéren zöldségekkel, salátákba.
Bortárs: Pezsgő, Rajnai, Pinot Noir

Hortobágyi Camembert

 

A klasszikus francia Camembert kézműves változata.
Kívül bolyhos fehér nemes penész borítja amely kívülről lágyítja és teszi a külső részeken szinte folyósan lággyá és krémessé belül. 
Illatán a friss gombát az eső utáni földet érezzük, ízében pedig a lágy krémesség keveredik a gombával.

Nárcisz Birtok tipp: rántva nagyon finom!
Bortárs: Szeleshát Merlot 2013

Kakukkfüves érlelt sajt

 

Ez a száraz, mégis krémes sajt, savanykás és telt ízű, ahol már megjelenik a Parmezán teltsége, mindez a kakukkfű friss utóízével.


Ajánljuk hideg és meleg szendvicsekhez, hidegtálakhoz.

Bortárs: Gere Cabernet Sauvignon 2013

Sajtvásárlás

Újpalota piac
Érdeklődés / Rendelésfelvétel
70 500 5239


Szentendre
Bükköspataki piac (Szerda és Szombat)

Szimpla kerti piac (Vasárnap)

Érdeklődés / Rendelésfelvétel
Fehér József
30/254-4528


 Csepel piac (Péntek)

Vahot utcai piac (Szombat)

Érdeklődés / Rendelésfelvétel
Gyarmati Rudolf 
36/70-311-6088


Hunyadi piac (Péntek, szombat)

Lehel piac (Péntek, szombat)

Érdeklődés / Rendelésfelvétel
Zsótér Zsolt
36/30-381-1481


Debrecen
Nagy Mihály kert 57/B
Érdeklődés / Rendelésfelvétel

+36-20-386-8628

Nárcisz Birtok Kézműves Sajtmanufaktura

Magyarország H-4002 Debrecen, Nagy Mihály kert 57/B

 

Mircz Nárcisz
Sajtmester
narcisz@goldweb.hu
+36 20/335-9620 

 

Weboldalunkat eddiglátogató nézte meg. Köszönjük!